Blueberry Garden - the first EXO XiuMin Vietnamese Fansite
안녕하세요 ♡ Have a nice time at Blueberry Garden
Blueberry Garden - the first EXO XiuMin Vietnamese Fansite
안녕하세요 ♡ Have a nice time at Blueberry Garden
Blueberry Garden - the first XiuMin Vietnamese Fansite
  • Music

You are not connected. Please login or register

[Trans] 230913 IZE Magazine Interview - XIUMIN's Story

Go down  Message [Page 1 of 1]

GardenOwner

GardenOwner
Admin
Admin

[Trans] 230913 IZE Magazine Interview - XIUMIN's Story I8l5eUFLPCbK1

Possibly because he is EXO’s eldest hyung, Xiumin is active in everything. While Luhan, Sehun, and Tao were taking their photos, because the striped socks he was wearing were distracting, he lead the atmosphere the atmosphere by saying “I don’t think the socks are it. Everyone take (the socks) off, take it off.” Like when he was throwing a joke by saying “however, you are not cute. Only the way you act is cute” to Tao who was jealous of Luhan’s cute image, throughout the interview it was Xiumin’s share to do reactions for the rest of the members’ stories and making the conversation more ample. With his face that looks forever coy, this remotely different actions, wouldn’t the expression reversal charm match the best with him. Not only that but if you look at his cat like eyes that are hiding a bunch of mischievousness, it seems that here is a lot of faces of Xiumin that have yet to be discovered.

Xiumin. I was born in March 26, 1990 I was born in Gyeongi-do, Guri. Not only am I EXO’s eldest hyung, I am promoting through EXO-M. To be honest, I am still lacking in talking in Chinese. I think that Chinese food tastes the best in the world, but especially the spicy sensational Sichuan cuisine is my style. There is a food called hot pot and I like the spicy broth’s hot pot. My personality is neat. However, because I don’t like telling others what to do, if there is something that has to be put away, I am the type to clean it up myself. It is not because I am the eldest that I feel like I have to be a model, but it is thanks to learning since young that I should have manners towards others and not give any damage. When I have to step up as the eldest hyung, it is when someone does something that goes against manners. The information that I did a suicide goal during futsal game in MBC Idol Star Athletics is false. I only kicked it after the ball was already in the goal. I feel unfair. (laughter) It is amazing how Sehun’s height grew so much. When he first came in the company, he only came up to my shoulders, (while pointing above his head with his hand) but now he’s here. If we can migrate earthlings to EXO planet, I want to be a barista. I like coffee. But it is not like I know all the types of coffee. Although I normally enjoy drinking americanos, I like the cafe atmosphere more. I am the best of arm wrestling amongst the EXO members. The technique must be genes? Starting from my grandfather, everyone in my family is good at arm wrestling. And because I did kendo, taekwondo since young, I raised my arm strength.

----

Tao: If you’re a celebrity, I don’t think you should feel the camera as uncomfortable. (Xiumin: Can I not be a celebrity? I find the camera extremely uncomfortable. / Luhan: I’m like that too?)
Có thể vì là anh cả, Xiumin thực sự năng động trong mọi hoạt động. Khi Luhan, Sehun và Tao đang tạo dáng cho những bức ảnh của họ, những chiếc vớ sọc anh mang gây ra sự xao nhãng, Xiumin đã thay đổi bầu không khí bằng câu nói “Anh không nghĩ là do mấy đôi vớ đâu. Mấy đứa lột vớ của mình ra đi, cởi ra cởi ra.”. Hay là lúc anh ấy đùa cợt với Tao,khi em ấy đang ghen tỵ với hình ảnh đáng yêu của Luhan, rằng “Dù gì đi nữa thì em cũng chẳng đáng yêu đâu. Chỉ có hành động của em là dễ thương thôi”.

Trong suốt buổi phỏng vấn, Xiumin luôn góp phần vào câu chuyện của những thành viên còn lại và làm cho cuộc phong phú trở nên sôi động hẳn. Khuôn mặt có vẻ ngượng ngùng, trái ngược với các hành động, biểu hiện ấy tạo nên sự quyến rũ không ngờ. Không chỉ với đôi mắt như một chú mèo chứa đầy sự tinh nghịch của anh ấy, có vẻ như còn rất nhiều điểm trên gương mặt Xiumin vẫn chưa được khám phá.

Xiumin. Sinh vào ngày 26 tháng 3 năm 1990, ở Gyeongi-do, Guri. Là anh cả của EXO, tôi là thành viên đảm nhiệm quảng bá ở Trung Quốc. Thành thật mà nói, tôi vẫn còn nhiều thiếu sót trong việc giao tiếp bằng tiếng Trung. Đối với tôi, món ăn Trung Quốc có hương vị tuyệt nhất quả đất, đặc biệt là món lẩu cay Sichuan rất hợp khẩu vị. Trong các loại lẩu, tôi thích nhất là lẩu cay. Là một người gọn gàng, ngăn nắp. Dù là như vậy, tôi không thích ra lệnh cho những thành viên khác phải dọn dẹp khi mọi thứ bừa bãi, chính tôi sẽ tự đi dọn. Không phải vì bản thân là anh cả khiến tôi thấy rằng mình phải gương mẫu đâu. Nhưng nhờ vào những kinh nghiệm tôi học hỏi được từ lúc trước đã dạy tôi cách đối nhân xử thế với mọi người và không gây ra bất cứ tổn thương nào cho người khác. Khi tôi phải đứng ra với tư cách là một người anh cả, ấy là khi có bất kì ai hành động đi ngược lại với những nguyên tắc.

Những thông tin về quả phản lưới nhà của tôi trong trận futsal ở chương trình MBC Idol Star Athletics không đún đâu. Khoảnh khắc tôi vung chân lên đá là quả banh đã nằm trong lưới trong lưới rồi. Thật là không công bằng mà. (bật cười).

Thật ngạc nhiên khi chiều cao của em Sehun lại vượt bậc nhanh như thế. Ngày đầu tiên em ấy vào công ty,thằng bé chỉ mới đứng tới vai tôi thôi (anh ấy vừa nói vừa dùng tay chỉ lên đỉnh đầu của mình), nhưng bây giờ nó đã cao thế này đây.

Nếu chúng tôi có thể di dân tới hành tinh EXO, tôi muốn trở thành một người pha chế. Tôi thích cà phê lắm luôn. Cũng không hẳn là tôi rành hết mọi loại cà phê đâu. Tôi chỉ thích uống americanos, tôi còn thích không khí cà phê hơn.

So với những thành viên trong EXO, tôi là người chơi vật tay giỏi nhất. Vấn đề có thể là do genes chăng? Từ hồi ông nội, mọi người trong gia đình tôi đều rất cừ ở khoản vật tay rồi. Với lại, từ nhỏ,tôi đã theo học kendo, taekwondo,sức mạnh của bắp tay càng được nâng lên.

-------------
Tao: Nếu bạn là một người nổi tiếng, bạn không nên nghĩ rằng camera thật phiền toái.
Xiumin: ô, nói thế anh không phải là người của công chúng được à? Anh hoàn toàn không dễ chịu với ống kính tí nào.
Luhan: Anh cũng thế nè.

[Trans] 230913 IZE Magazine Interview - XIUMIN's Story I6jyoU9vz1FQ

Q: You guys received a lot of popularity with ‘Growl,’ do you guys realize it.
Xiumin: They all had vigor. Really, not lying, starting from the beginning to end, they stayed in the same spot and cheered for us. Even from far away they would see if they could see us. Even if there were hundred something celebrities all wearing the same thing, if we did a bit of a movement, from the fans there was a huge cheering sound going “Wah~.” Thanks to them, I gathered a lot of strength.

Q: In the one take version, the camera passes by quickly only showing the twelve members very briefly but I’m curious as to how each member tried to appeal themselves during that time.
Luhan: I wanted to show a very sexy side but even if I tried to be sexy, the fans just said I was cute. I don’t think I can do anything about it.
Tao: (Luhan hyung) is a bit manly inside. However, he is not sexy. (laughter)
Luhan: I don’t really know what being sexy is. I think Kai is sexy.
Xiumin: I think that goes in hand in hand with your appearance. Appearance wise, rather than myself or Luhan, doesn’t Tao seem sexy.
Tao: I am jealous of Luhan hyung’s cute appearance.
Xiumin: However, you are not cute. Only the way you act is cute. (laughter)
Tao: I know. (laughter)
Xiumin: In my case, there is a bit of the choreography where I steal a hat so I wanted to give the feeling of a rascal. Because I look so much like a rascal, I think I did a good job. (laughter) Although it is different from my real personality.
Luhan: No, I think it’s similar.
Xiumin: I seem like a rascal?
Luhan: Yeah. You have a lot of joking feeling. You’re really funny.
Xiumin: I’m do that only to you. Because I cherish Luhan.

Q: When practicing, is there a rule that is autonomously decided.
Xiumin: For now, it’s when we do it, let’s do it right.

Q: Even then, was there not something that was hard to adjust to.
Xiumin: It was the language aspect. Even if walking the street and I look at the signs, it’s in Chinese and because even the people talk in Chinese, I can’t understand. Because I didn’t go after I learned Chinese perfectly. However now because I adjusted well, the ear that listens and the eyes that see have been pierced through a lot. If I see a sign in Chinese, I end up going, “Uh, I know that!” Should I say that instead, when I go to China I feel a sense of closeness.

Q: When you were tired, the other EXO-M members must have been of support.
Xiumin: It was a relief that the Chinese friends can speak Korean well. Ah, but there were pros and cons. Because they are good at Korean, even when we went to China we communicated smoothly and my Chinese skills didn’t not improve. (laughter)
Tao: To be honest, even during our promotions in China, so we don’t forget, we talked to the hyungs in Korean.
Xiumin: In the end, we received and gave help to one another.
Q: Các cậu đã nhận được nhiều sự chú ý từ ‘Growl”, các cậu có nhận ra điều đó không?
Xiumin:  Các fan có một sức mạnh mãnh liệt. Thật không đùa đâu, từ lúc bắt đầu cho đến khi kết thúc, họ đều đứng nguyên tại một vị trí và cỗ vũ cho chúng tôi. Cho dù là ở khá xa, họ vẫn có thể trông thấy chúng tôi. Cho dù trong hàng trăm người nổi tiếng mặc cùng một trang phục, nếu như chúng tôi di chuyển một chút thôi, từ các fan sẽ vang vọng tiếng cỗ vũ lớn “Wah~”. Nhờ họ mà tôi đã có được rất nhiều sức mạnh.

Q: Trong phiên bản một lần quay, máy quay di chuyển khá nhanh, 12 thành viên chỉ lên hình trong thời gian ngắn nhưng tôi rất tò mò về hình tượng mỗi thành viên cố gắng thể hiện vào lúc ấy.
Luhan: Tôi muốn thể hiện một mặt thật là sexy của mình, nhưng các fans chỉ bảo tôi rất dễ thương dù tôi có ra vẻ sexy. Tôi nghĩ là tôi bó tay rồi.
Tao: (anh Luhan)có cá tính bên trong rất đàn ông, nhưng anh ấy ko có sexy (cười)
Luhan: tôi không biết sexy là thế nào nữa. Tôi nghĩ Kai rất sexy.
Xiumin: Những thứ kiểu như thế phụ thuộc vào vẻ ngoài. Kiểu như, không phải là trông Tao sexy hơn hẳn tôi hay LuHan sao.
Tao: Em ghen tị với vẻ đáng yêu của LuHan đó.
Xiumin: Nhưng em không có dễ thương, chỉ có hành động của em là dễ thương thôi (cười)
Tao: Em biết (cười)
Xiumin: với tôi thì, có một đoạn vũ đạo mà tôi phải lấy cái mũ ra (khỏi BaekHyun), và tôi muốn đem lại cảm giác mình là một người tinh nghịch. Tôi nghĩ là tôi làm khá tốt vì mình trông cũng khá nghịch (cười) dù đó không phải là cá tính thật của tôi.
Luhan: không, tớ thấy cũng giống giống mà.
Xiumin: trông tớ nghịch lắm à?
Luhan: Phải. Tớ thấy cậu nghịch nhiều đấy chứ, rất là vui
Xiumin: Tớ chỉ như thế với cậu thôi, vì tớ rất là cưng Luhan (cười)

Q: trong lúc luyện tập có nguyên tắc bắt buộc gì ko?
Xiumin: Hiện tại thì là, một khi đã làm thì phải làm cho tốt.

Q: Trước đây, có điều gì khó khăn cần thay đổi không?
Xiumin: Là ngôn ngữ. Mặc dù đi trên phố và khi trông thấy biển hiệu, tất cả đều là tiếng Trung và vì mọi người đều nói tiếng Trung, tôi không thể hiểu được. Nhưng tôi đã không còn sang Trung sau khi đã học tiếng Trung hoàn thiện nữa. Tuy nhiên giờ thì tôi đã điều chỉnh khá ổn, đôi tai lắng nghe và đôi mắt trông thấy đã thông suốt được nhiều điều. Nếu tôi nhìn thấy một biển hiệu tiếng Trung, tôi sẽ thốt lên “Ừ, tôi biết cái đó!” Liệu tôi có nên nói rằng, khi tôi đến Trung, tôi đã cảm nhận được một sự gần gũi.

Q: Khi bạn mệt mỏi, các thành viên khác của EXO M chắc hẳn là một chỗ dựa.
Xiumin: Thật may là những cậu bạn Trung có thể nói tiếng Hàn rất tốt. À, nhưng vẫn có ưu và nhược điểm khác nhau. Bởi vì họ đều giỏi tiếng Hàn, nên dù chúng tôi đến Trung Quốc, mọi người vẫn giao tiếp trôi chảy và vốn tiếng Trung của tôi thì chẳng cải thiện được tí nào. (cười)
Tao: thật lòng mà nói, ngay cả khi quảng bá tại Trung, để không quên, chúng tôi vẫn nói chuyện với các anh bằng tiếng Hàn.
Xiumin: Chung quy, chúng tôi đều giúp đỡ lẫn nhau.

source: Ize
translation cr; nahbit @ exok-trans
vtrans: Moonie | Tojemi | Bonnie
please take out with full credits


-----------Blueberry Gardener-----------

[Trans] 230913 IZE Magazine Interview - XIUMIN's Story EsYBJnq
https://xiuminionsvn.forumvi.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum