Blueberry Garden - the first EXO XiuMin Vietnamese Fansite
안녕하세요 ♡ Have a nice time at Blueberry Garden
Blueberry Garden - the first EXO XiuMin Vietnamese Fansite
안녕하세요 ♡ Have a nice time at Blueberry Garden
Blueberry Garden - the first XiuMin Vietnamese Fansite
  • Music

You are not connected. Please login or register

[Trans] 231213 EXO M XiuMin @ Interview with Newsen

Go down  Message [Page 1 of 1]

GardenOwner

GardenOwner
Admin
Admin

Exo’s Xiumin revealed his thoughts on his huge success this year.
In the music program waiting room, he met with Newsen and shared his side of story on the “Christmas Day” stage which has been going on since last week.
In “Christmas Day”, Xiumin catches your eye often. When we said that he was ‘seen in the center often’, Xiumin said that he’s ‘happy about it. So happy about it.’ Since we have a lot of members, he said, there is competition as it’s impossible for each and every member to be in the spotlight. It seems like it’s my turn this time, he said with a shy smile.
Xiumin, who is an Exo-M member, debuted in China last year. This year, with the reveal of their album XOXO (Kiss&Hug), Exo made a comeback with all twelve members and Xiumin was able to experience what promoting in Korea is like. As Exo-M members became known in Korea, Xiumin in particular began enjoying an explosive amount of popularity.
"It was awkward. It still feels awkward," he said. "If I have to phrase it, I would say it feels like I still don’t deserve it." When we said that perhaps he’s being too modest, he denied it. "I’m not being modest; I’m the type who’s good at accepting the truth. I’m being realistic."
When we commented that he’s very harsh when it comes to himself, he said "honestly, it’s because of my members that I’m in this position. Gaining a lot of popularity was luck; I think if I was by myself, I wouldn’t be very popular right now." With comments like that, he displayed his members merits.
Asked if he feels his popularity right now, Xiumin thought that he was a little more well-known than during MAMA promotions. He feels it in particular when his name shows up on search engines, when people recognize him on the streets, or when he’s looking for pictures and monitoring his stage performance.
Just two years after debut, Exo has won big awards in this year’s Melon Music Awards and 2013 MAMA and rose to the top. Xiumin revealed his happy but worried mindset about recent events. "I’m happy to the point of being speechless. To be honest, I worry if it’s okay, if maybe we’re too successful. There’s also the pressure of having to do well next time too. [We/I] have to do better next time."
Since he promoted largely in China last year, it’s his first time seeing this kind of response in Korea. "I never once thought ‘I want to hurry and promote in Korea’. It’s just that I learned promoting in Korea is also fun. However, my homebase is still China, so I’m preparing myself to do even better the next time we’re in China."
Xiumin is currently showing the unseen real side of himself on Exo’s first reality program, MBCEveryone’s Exo’s Showtime. Last episode there was talk of tears, and Xiumin was designated as the member who cries the least.
Xiumin, who claimed that rather than having no tears he is simply holding them back, said that “Among the members I cry the least. Rather than that, should I say that I’m good at holding them back? Even though I feel the tears, I hold them back. I have emotions [related to tears] too. It’s just that I don’t express them. I’m not good at expressing myself.”
Though he rarely cries and is the strongest member, Xiumin still has something he’s scared of: cats. "I’m really scared of cats," he explained, "when I was younger I got attacked by one and I’ve been scared of them ever since."
Xiumin has also lost a lot of weight before Exo’s latest album comeback. Though the dieting continued even after his promotions ended, compared to during Wolf and Growl promotions, he looks healthier. "I had a hard time during those promotions because I barely ate. And since I didn’t eat, I got sick often and had no energy. I’ve started eating more, and since I’m eating well now, I’ve gained a bit of weight." With that, he revealed that he’s taking good care of his health these days.

Xiumin - thành viên của EXO bày tỏ suy nghĩ về thành công trong năm nay.
Trong phòng chờ trước giờ biểu diễn, anh có gặp gỡ với Newsen và chia sẻ câu chuyện của bản thân về phần biểu diễn "Christmas Day" bắt đầu lên sóng từ tuần trước.
Khi xem "Christmas Day", hẳn bạn sẽ ít nhiều chú ý đến Xiumin. Khi chúng tôi nhắc đến việc anh thường "được đứng ở vị trí trung tâm", Xiumin nói rằng anh "rất vui. Thật sự rất vui." Anh nói thêm, vì chúng tôi có rất nhiều thành viên, vẫn có một chút cạnh tranh vì không thể nào để tất cả thành viên cùng tỏa sáng. Có vẻ lần này đã đến lượt tôi, anh kết lại với một nụ cười ngượng ngùng.
Xiumin, một thành viên của EXO-M, ra mắt ở Trung Quốc vào năm 2012. Và năm nay, khi phát hành album XOXO (Kiss & Hug), EXO trở lại với mười hai thành viên và Xiumin được trải nghiệm cảm giác quảng bá nhạc tại Hàn Quốc. Khi các thành viên của EXO-M dần được biết đến ở Hàn Quốc, Xiumin đặc biệt bùng nổ về độ nổi tiếng.
"Thật là ngại. Tôi vẫn thấy ngại ngùng," anh nói. "Nếu để tôi tự nhận xét, tôi sẽ nói rằng tự thấy mình vẫn chưa xứng đáng." Khi chúng tôi đặt câu hỏi có lẽ cậu đã quá khiêm tốn rồi, anh phủ nhận. "Không phải là khiêm tốn; tôi là kiểu người sẵn sàng chấp nhận sự thật. Tôi chỉ suy nghĩ thực tế thôi."
Khi chúng tôi nhận xét rằng anh có vẻ hơi nghiêm khắc với bản thân, anh nói "thật ra, tôi được ở vị trí này đều là nhờ các thành viên còn lại. Trở nên nổi tiếng đều là do may mắn; tôi nghĩ nếu đứng một mình, tôi sẽ không thể được như bây giờ" Với câu trả lời này, anh đã ghi nhận công sức của những thành viên khác.
Khi được hỏi liệu anh có cảm thấy mình nổi tiếng không, Xiumin bày tỏ rằng anh có được biết đến nhiều hơn thời kỳ quảng bá MAMA. Đặc biệt là khi tên anh xuất hiện trên các trang tìm kiếm, khi người ta nhận ra anh trên đường phố hay khi anh tìm kiếm hình ảnh và xem lại những buổi diễn trên sâu khấu.
Chỉ sau 2 năm từ ngày debut, EXO đã giành được những giải thưởng lớn tại Melon Music Awards và 2013 MAMA, và trở thành một trong những nghệ sỹ hàng đầu. Xiumin thể hiện niềm hạnh phúc nhưng đồng thời là sự lo lắng về những sự kiện vừa qua. "Tôi thật vui mừng đến không nói nên lời. Nhưng thật sự, tôi cũng lo lắng rằng liệu như vậy có ổn không, liệu chúng tôi có quá thành công. Bên cạnh đó là áp lực cho thành công của lần tới. Chúng tôi sẽ phải tiến xa hơn trong những lần sau."
Vì quảng bá chủ yếu tại Trung Quốc trong năm ngoái, đây là lần đâu tiên anh nhận được những phản hồi như vậy tại Hàn Quốc. "Chưa bao giờ tôi có suy nghĩ rằng 'Tôi muốn mau chóng về biểu diễn ở Hàn'. Chỉ là tôi biết rằng quảng bá tại Hàn Quốc cũng có nhiều điều thú vị. Tuy nhiên, sân nhà của tôi vẫn là Trung Quốc, nên tôi đang chuẩn bị để thể hiện tốt hơn trong lần tới biểu diễn ở Trung."
Xiumin cũng đang hé lộ những khía cạnh đời thường của mình tại show thực tế đầu tiên của EXO - MBCEveryone EXO's Showtime. Tập gần nhất có chủ đề nước mắt và Xiumin được chỉ định là thành viên hiếm khi khóc nhất.
Xiumin giải thích rằng thay vì nói anh không biết khóc thì phải là anh giỏi giữ cảm xúc "Trong số các thành viên, tôi là người ít khi khóc nhất. Nhưng nói cho đúng, có lẽ nên là tôi giỏi kìm chế cảm xúc? Cho dù tôi cảm thấy thật sự muốn rơi nước mắt nhưng cố giữ chúng lại. Tôi cũng có những xúc cảm đó chứ. Chỉ là tôi không thể hiện ra. Và tôi cũng không giỏi thể hiện bản thân."
Dù anh ít khi khóc và cũng là thành viên khỏe nhất, Xiumin vẫn rất sợ một thứ: mèo. "Tôi rất sợ mèo." và anh giải thích rằng, "khi còn nhỏ tôi bị mèo cào và sợ chúng từ đó đến giờ."
Xiumin đã sụt khá nhiều cân trước khi EXO ra mắt album mới. Cho dù vẫn tiếp tục ăn kiêng sau khi đợt quảng bá kết thúc, trông anh đã khỏe mạnh hơn so với thời gian biểu diễn Wolf và Growl. "Tôi gặp khá nhiều khó khăn trong thời kỳ quảng bá vì rất ít khi ăn. Và vì vậy, tôi cũng hay bị ốm và thiếu sức. Giờ tôi đã ăn nhiều hơn và vì vậy có tăng lại chút cân." Vì vậy, anh cũng chia sẻ rằng mình đang giữ gìn sức khỏe thật tốt trong thời gian gần đây.

Engtrans: Sunnysongs@tumblr
Vtrans: Xena@blueberrygarden
TAKE OUT WITH FULL CREDIT


-----------Blueberry Gardener-----------

[Trans] 231213 EXO M XiuMin @ Interview with Newsen EsYBJnq
https://xiuminionsvn.forumvi.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum